Zalm in citroen-botersaus met kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in citroen-botersaus met kappertjes

Zalm in citroen-botersaus met kappertjes

met penne in kerstomatensaus en courgette

Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Allergenen:
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Passata

65 gram

Rode kerstomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3482 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook water met een flinke snuif zout in een pot. Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, kerstomaten en courgette 5 minuten.
  • Voeg daarna de passata, de Siciliaanse kruiden en de suiker toe. Meng goed, zet het vuur laag en dek de pan af met het deksel. Laat 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de dille grof en voeg de helft van de dille toe aan de saus. Meng goed en laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Voeg daarna de kappertjes en de overige boter toe. Draai de vis om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de citroen in kwarten.
  • Blus, als de zalm gaar is, de pan met het sap van een 1/4 citroen per persoon.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de tomatensaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer de pasta op borden en leg er de vis erop.
  • Besprenkel met de kappertjessaus uit de pan.
  • Garneer met de overige dille.