Zalm in hoisinsaus en papillote
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in hoisinsaus en papillote

Zalm in hoisinsaus en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en tomaat

'En papillote' is een Franse kooktechniek die letterlijk 'in papier' betekent. Bij deze methode worden ingrediënten in bakpapier of folie gevouwen en daarna gebakken. Hierdoor stoomt het voedsel, waardoor het vocht en veel smaak vasthoudt!

Labels:
Caloriebewust
Snelle bereiding
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Vis
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Limoen

150 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2383 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels7.6 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water in een pot voor de broccoli.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de hoisinsaus met de zonnebloemolie. Voeg de zalm toe en bestrijk hem met de hoisinsaus. 
  • Snijd de tomaat in schijfjes. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes.
Zalm bakken
2
  • Leg 1 stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon klaar.
  • Leg de tomatenschijfjes op de folie en leg de zalm met hoisin erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht.
  • Bak de zalm 12 - 15 minuten in de oven.
Noedels koken
3
  • Kook de broccoli 1 - 2 minuten.
  • Voeg de noedels toe en kook in 1 - 2 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de limoen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de gemberpuree met de sojasaus, zoete Aziatische saus en honing. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de saus toe aan de noedels en broccoli. Schep goed om en bak 1 minuut op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels en broccoli over de borden.
  • Beleg met de tomaat en gebakken zalm. Wees voorzichtig bij het openen van de folie, want de stoom kan heet zijn.