Zalmfilet in kruidenkorst met aardappel-bieslookpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet in kruidenkorst met aardappel-bieslookpuree

Zalmfilet in kruidenkorst met aardappel-bieslookpuree

met gepofte kerstomaten, olijven en frisse salade

De Kalamata olijf is een typisch Griekse olijf. De olijf heeft de naam te danken aan de stad Kalamata, wat in het zuiden van Griekenland ligt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Kalamata-olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3369 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels11.7 g
Eiwitten31.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de aardappelen.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 15 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.
Kruidenkorst maken
2
  • Snijd de bladpeterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de bladpeterselie, panko en knoflook met de helft van de bieslook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met een klein scheutje olijfolie. Leg de zalm met de huid naar beneden in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de zalm.
Bakken
3
  • Verdeel de kerstomaten rond de zalm in de ovenschaal. Besprenkel de kerstomaten met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm en de kerstomaten 10 - 12 minuten in de oven.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de boter, de helft van de mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door.
  • Roer de overige bieslook erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn en de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng goed. Garneer met de olijven.
  • Serveer de zalm en kerstomaten samen met de aardappel-bieslookpuree en salade.