Deze aardappelsalade hee een Aziatische twist: je maakt een dressing met koriander, sojasaus, mayonaise en sambal. Door de broccoli te roerbakken houdt deze een lichte bite - lekker naast de zachte zalm.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Rosevalaardappelen
200 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
¼ tl
Sambal
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart. (TIP)
Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten of tot de broccoli zacht is maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.