Laat je verrassen door de combinatie van zalmfilet met zwart sesamzaad, limoen en verse basilicum. De groene groenten zorgen in dit gerecht voor genoeg vitamines en mineralen. Vergeet bij de broccoli niet om ook de stam te gebruiken. Deze bevat namelijk de meeste vezels van de hele broccoli.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Champignons
200 gram
Sperziebonen
½
Limoen
10 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
170 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
1 tl
Gemalen kurkuma
1 tl
Gemalen komijnzaad
2
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
2 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Honing
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon met wat zout in een pan met deksel voor de groenten. Kook daarnaast 150 ml water per persoon voor de couscous.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in 3 - 4 gelijke stukken.
Kook de sperziebonen 8 minuten afgedekt in het kokende water. Voeg halverwege de broccoli toe, giet daarna af en laat uitstomen.
Pers het sap van de limoen uit. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, een ½ el limoensap per persoon, peper en zout.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng ondertussen de couscous met de kurkuma, komijnpoeder, peper en zout in een kom met deksel. Voeg 150 ml kokend water per persoon toe en laat afgedekt wellen.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen de basilicum klein en maak de couscouskorrels los met een vork.
Voeg de couscous en de helft van de basilicum bij de broccoli en sperziebonen. Voeg daarna de dressing toe en breng verder op smaak met olijfolie, limoensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met sesamzaad en de overige basilicum. Serveer met de zalmfilet.