Zelfgemaakte hamburger met frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte hamburger met frietjes

Zelfgemaakte hamburger met frietjes

met komkommer-appelsalade

Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Mesclun

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3470 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten101.8 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels15.6 g
Eiwitten35.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.

Appel snijden
2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne schijfjes. Houd 3 schijfjes per persoon apart ter garnering.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Salade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de ui in ringen. Houd 5 mooie mesclunblaadjes per persoon apart om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelschijfjes, behalve de achtergehouden schijfjes voor de garnering, en de komkommer. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Hamburger maken
4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 hamburger per persoon van het mengsel.

Hamburger bakken
5

Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur. Het gemengd gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je denkt dat de burger anders aanbakt. Bak de hamburger en de ui samen 12 - 14 minuten (zie Tip). Keer de hamburger halverwege om en dek de pan de laatste 3 minuten af met het deksel.

Tip: Je kunt de appelschijfjes ook meebakken met de ui voor een zoete draai aan je burger!

Serveren
6

Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de appelschijfjes erop, dan de hamburger, de mesclun en de ui. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.