Wil jij je zelfgemaakte burger als een mooi geheel serveren? Prik dan een satéprikker door het midden van het broodje om alle ingrediënten bij elkaar te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Mesclun
100 gram
Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Hamburgerbroodje met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.
Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne schijfjes. Houd 3 schijfjes per persoon apart ter garnering.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de ui in ringen. Houd 5 mooie mesclunblaadjes per persoon apart om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelschijfjes, behalve de achtergehouden schijfjes voor de garnering, en de komkommer. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 1 hamburger per persoon van het mengsel.
Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur. Het gemengd gehakt is vrij vet, dus voeg alleen bakvet toe als je denkt dat de burger anders aanbakt. Bak de hamburger en de ui samen 12 - 14 minuten (zie Tip). Keer de hamburger halverwege om en dek de pan de laatste 3 minuten af met het deksel.
Tip: Je kunt de appelschijfjes ook meebakken met de ui voor een zoete draai aan je burger!
Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de appelschijfjes erop, dan de hamburger, de mesclun en de ui. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.