topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en een tomaat-komkommersalade

Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische zure room

0.99 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

½ stuk(s)

Komkommer

15 gram

Panko paneermeel

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3512 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16 g
Vezels2.9 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom: De helft van de zure room, 1 tl paprikapoeder per persoon, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure roomsausje.

Groenten snijden
3

Snijd de tomaat in partjes. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, de helft van de bieslook, de overige zure room, peper en zout.

Kip paneren
4

Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko, peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn met panko.

Kipnuggets maken
5

Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de kip hierop kan leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 3 – 4 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommer salade, de zoet-pittige chilisaus en vergeet de frietjes niet!