Laat je vandaag verrassen door allerlei verschillende smaken! Met deze soep gevuld met kidneybonen, limoen en kokos waan je je namelijk even in Latijns Amerika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Zoete aardappel
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
0.64 stuk(s)
Lente-ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Limoen
½ pak(ken)
Rode kidneybonen
⅓ zakje(s)
Garam masala
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
200 ml
Kokosmelk
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel in gelijke blokjes. Verdeel beide over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Tip: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overige tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje.
Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.
Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe (zie Tip).
Tip: Je kan de soep ook pureren met een staafmixer!
Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak extra limoensap toe.