Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Labels:
Plantaardig

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Wortel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

⅓ zakje(s)

Garam masala

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

180 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

50 ml

Water

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3397 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten48.3 g
waarvan verzadigd31.3 g
Koolhydraten67.4 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels23.7 g
Eiwitten18.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Soeppan met deksel
Rasp
Vergiet
Kleine kom

Instructies

Roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel grondig. Snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes van 1 cm. 
  • Verdeel de zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak in 15 - 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot op middelhoog vuur en bak de helft van de lente-ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, de garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de suiker en de overige tijm toe en bak 30 seconden mee.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Soep koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk, het water en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de soeppot en roer goed door.
  • Breng aan de kook en kook de soep, afgedekt, 7 - 10 minuten op laag vuur.
  • Roer de kidneybonen erdoor en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
4
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit in een kleine kom.
  • Haal de soep van het vuur en roer de aardappel, de wortel en het limoensap erdoorheen.
  • Garneer de soep met de limoenrasp en de overige lente-ui. Voeg eventueel meer limoensap naar smaak toe.