Zoete-aardappelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Labels:
Plantaardig

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

⅓ zakje(s)

Garam masala

200 ml

Kokosmelk

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

50 ml

Water

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten49.3 g
waarvan verzadigd32.9 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels23.3 g
Eiwitten18.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappel grondig. Snijd de zoete aardappel en wortel in blokjes van 1 cm. 
  • Verdeel de zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Rooster in 15 - 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijden
2
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd in partjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de lente-ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook, garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en suiker toe. Voeg de overige tijm toe en bak 30 seconden verder.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Soep koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Laat de soep, afgedekt, 7 - 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Voeg de kidneybonen toe en kook 5 minuten verder.
Serveren
4
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit boven een kleine kom.
  • Haal de soep van het vuur en roer de geroosterde zoete aardappel, de wortel en het limoensap erdoor.
  • Garneer de soep met de limoenrasp en de overige lente-ui.
  • Voeg extra limoensap naar smaak toe.