Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Zoete aardappel
¾ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
350 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de aardappelen af. Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje voor 350 ml water. Gebruik ook de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas kun je de volgende dag in een salade gebruiken.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg halverwege de Peruaanse kruidenmix toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pot af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het broodje.
Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.