Zoete-aardappelstoemp met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelstoemp met witte kaas

Zoete-aardappelstoemp met witte kaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

75 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3075 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels15.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Zet beide aardappelen onder water in een pot, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. 

Weetje: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!

Roosteren
2

Snijd de ui in halve ringen. Meng in een ovenschaal de kerstomaten, de zwarte balsamicoazijn, de helft van de ui en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kerstomaten en ui 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Ui bakken
3

Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de Italiaanse kruiden. Snijd de witte kaas in blokjes van 1 cm en meng door de kruidenolie. Zet opzij tot serveren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelmatig vuur en bak de overige ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de ui en de helft van de witte kaas door de stoemp. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de kerstomaten en de rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over de borden en garneer met de pecanstukjes en de overige witte kaas.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?