Bataat heeft een zoete en kruidige smaak. Zoete aardappel is net zo gezond als gewone aardappelen en het is rijk aan vitamine C en voedingsvezels. Wat bataat speciaal maakt is dat de koolhydraten langzamer worden opgenomen in het bloed dan bij een gewone aardappel. Het geeft daardoor geen hoge bloedsuikerpieken en is vergelijkbaar met een volkoren graanproduct!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
¼
Rode peper
¼ cm
Verse gember
1.5 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
40 gram
Groene linzen
100 gram
Zoete aardappel
200 gram
Wortel
½
Naanbrood
(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
1 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ cube
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, rode peper en gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Voeg beide na 5 - 10 minuten koken toe aan de linzen.
Besprenkel ondertussen het naanbrood met water en bak 3 – 4 minuten in de oven.
Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Pureer de soep naar wens fijn of grof. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met de crème fraîche en serveer met het naanbrood.