Zoetzure tofuwraps met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoetzure tofuwraps met mangochutney

Zoetzure tofuwraps met mangochutney

met volkoren tortilla's, appel en komkommer-koolsla

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Vegan
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Witte kool en wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Tarwe)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2499 kJ
Vetten22.1 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers34.1 g
Vezels12.4 g
Eiwitten22.1 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne schijfjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Mengen
2
  • Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuif zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
  • Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tofublokjes 2 - 3 minuten al roerend, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de appelschijfjes erbij.
  • Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.