Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel

Met zilvervliesrijst, zure room en feta

Deze Zuid-Amerikaanse bonenschotel doet wel een beetje denken aan chili con – of eigenlijk sin (zonder) – carne. De bonen zitten vol goede eigenschappen: van vitaminen en mineralen tot vezels, eiwitten en antioxidanten, die het gerecht hartstikke voedzaam maken. Bovendien staat het gerecht zo op tafel en is het heerlijk hartverwarmend, dus pak een lepel en geniet!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Groene paprika

35 gram

Ui, gesneden

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Vleestomaat

100 ml

Passata

½ zakje(s)

HAK zwarte bonen

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

85 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels17 g
Eiwitten27 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. • Snijd de groene paprika in reepjes.

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, groene peper, komijn, het paprikapoeder en de groene paprika 5 minuten. • Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes. • Voeg de vleestomaat toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee op hoog vuur.

Schotel maken
3

• Voeg de tomatenpassata en de zwarte bonen met de bouillon toe aan de hapjespan en kook het geheel 3 minuten. • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

• Schep de zwarte bonen en saus in het midden van een soepkom of diep bord. Schep de rijst er voorzichtig middenin. Verbrokkel de feta erover. • Garneer met de pompoenpitten en serveer met de zure room.