Zwarte tagliatelle met garnalen en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwarte tagliatelle met garnalen en chorizo

Zwarte tagliatelle met garnalen en chorizo

in tomatensaus met rucola en Grana Padano

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Chorizoblokjes

½

Tomatenpuree

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4607 kJ
Energie (kcal)1101 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd28.7 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels7.7 g
Eiwitten47.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de zwarte tagliatelle.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal de chorizoblokjes uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en rode kerstomaten 2 - 3 minuten in het vet van de chorizo.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg vervolgens de room, garnalen en Siciliaanse kruiden toe en laat 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta koken
3
  • Kook de zwarte tagliatelle, afgedekt, in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Voeg ondertussen de chorizo opnieuw toe aan de pan met saus.
  • Zet het vuur laag en laat de saus verder indikken tot de pasta gaar is.

Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

Serveren
4
  • Roer de zwarte tagliatelle en 1 - 2 el kookvocht per persoon door de saus. Meng goed.
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Leg hierop de pasta.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken.