Zwarte tagliatelle met scampi's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwarte tagliatelle met scampi's

Zwarte tagliatelle met scampi's

met Brandt & Levie varkensworst in pikante tomatensaus

Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Weekdieren
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Citroen

125 gram

Zwarte tagliatelle

(Bevat Tarwe, Weekdieren, Eieren)

65 gram

Grote scampi's

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

25 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)957 kcal
Energie (kJ)4006 kJ
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten96.5 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels10.6 g
Eiwitten40.1 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Specerijen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Saus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan met goede anti-aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak), ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en bak los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon: 1 tl gedroogde tijm en 25 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

Snijden
3

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie fijn.

Zwarte tagliatelle koken
4

Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pot met water aan de kook voor de zwarte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af.

Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

Scampi's bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, de scampi's en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de scampi's gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zwarte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de scampi's erop. Serveer met de overige citroen. Garneer met de overige krulpeterselie.