Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogslaw, sesamzaadjes en pikante patatjes

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
MET MICROGOLF
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis
Soja
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

20 gram

Kimchisaus

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

[Mini-]komkommer

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4059 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels14.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Film plastique
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de krieltjes en leg ze in een hittebestendige kom (zie Tip). 
  • Voeg de Koreaanse kruiden en de helft van de boter toe, dek de kom af met vershoudfolie en prik er een paar gaatjes in.
  • Zet de krieltjes 5 - 6 minuten in de microgolf op hoge stand, of tot ze zacht zijn. Zet afgedekt opzij tot serveren.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk! Let je op je calorie-inname? Serveer de burger dan zonder de aardappelen. Je kunt de aardappelen bewaren om ze een andere keer te gebruiken.

Burger bakken
2
  • Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de hamburger 3 - 4 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus toe en bak nog 1 minuut (zie Tip).

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de bulgogisaus en voeg later eventueel naar smaak meer toe bij serveren.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in schijfjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de suiker, de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de wittewijnazijn.
  • Voeg de slamix, de komkommer en het sesamzaad toe.
  • Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer met de helft van de sriracha-mayo.
  • Beleg met de burger en wat van de sla.
  • Schep de patatjes om en serveer naast de burger. Serveer met de overige sriracha-mayo.
  • Serveer de overige sla ernaast.