Wist je dat waterkers familie is van wasabi? Het geeft een frisse pittigheid aan de velouté en je kunt het gebruiken als mooie garnering, dus vergeet niet om een paar blaadjes apart te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Focaccia met zongedroogde tomaat
75 gram
Tuinkers
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
250 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de prei in de lengte en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de aardappel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken.
Snijd de focaccia met zongedroogde tomaten in kleine blokjes voor de croutons. Knip de waterkers van het plantje en hak grof.
Meng de blokjes focaccia in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de focaccia over een bakplaat met bakpapier en bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.
Voeg de waterkers toe aan de soep en laat nog 5 minuten koken. Mix met een staafmixer tot een romige soep. Meng met de kookroom en 1/2 el roomboter per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveer de soep van waterkers in kommen of soepborden. Garneer met de croutons van focaccia.