Aardappelen uit de oven met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelen uit de oven met kippendij

Aardappelen uit de oven met kippendij

Met pesto-sperziebonen

Deze avondmaaltijd is gemakkelijk te maken. Terwijl de aardappelen in de oven staan, hoef je alleen nog de sperziebonen te koken en deze te mengen met de stukjes kippendij en pesto. De naam pesto komt van het Italiaanse woord 'pestare', dat 'stampen' betekent. Dat verwijst naar de manier waarop pesto traditioneel gemaakt wordt, namelijk met een vijzel.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Drieling aardappelen

200 gram

Sperziebonen

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

100 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers3 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Snijplank
Oven
Dunschiller
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en bak ze in 25 – 35 minuten krokant. Schep halverwege om.

Sperziebonen snijden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af met behulp van een vergiet en spoel de sperziebonen met koud water.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de pesto en de sperziebonen toe aan de koekenpan, roer door en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.

Serveren
6

Serveer de aardappelen met de kip en sperziebonen.