Deze avondmaaltijd is gemakkelijk te maken. Terwijl de aardappelen in de oven staan, hoef je alleen nog de sperziebonen te koken en deze te mengen met de stukjes kippendij en pesto. De naam pesto komt van het Italiaanse woord 'pestare', dat 'stampen' betekent. Dat verwijst naar de manier waarop pesto traditioneel gemaakt wordt, namelijk met een vijzel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Drieling aardappelen
200 gram
Sperziebonen
40 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
100 gram
Kippendijreepjes
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd doormidden. Leg ze in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de aardappelen in de oven en bak ze in 25 – 35 minuten krokant. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af met behulp van een vergiet en spoel de sperziebonen met koud water.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijstukjes 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de pesto en de sperziebonen toe aan de koekenpan, roer door en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.
Serveer de aardappelen met de kip en sperziebonen.