Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Passata
50 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Casarecce
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
⅓ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
40 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaat ook in schijfjes van ½ cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 - 5 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.
Meng ondertussen in een kom de passata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Leg vervolgens een laag tomaat eroverheen. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.
Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergineschotel erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.
Weetje: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.