Auberginecurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginecurry met gele rijst

Auberginecurry met gele rijst

met kruidenyoghurt en cashewnoten

Wist je dat garam masala letterlijk ‘pikant kruidenmengsel’ betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Passata

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3375 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten89.6 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels13.2 g
Eiwitten15.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in de lengte in de helft en daarna in halve maantjes van ongeveer 1/2 cm dik.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree 1 minuut. Voeg de rijst en per persoon: 1/2 tl gele currykruiden en 180 ml bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren. 

Bakken
3

Verhit ondertussen de sesamolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige gember, het witte gedeelte van de lente-ui en de rode peper 1 minuut in de sesamolie. Voeg de garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut verder. Voeg de auberginemaantjes en overige knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal het deksel van de sauteerpan en bak nog 3 - 4 minuten verder, of tot de aubergine begint te kleuren.

Kruidenyoghurt maken
4

Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de helft van de koriander met de yoghurt. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de yoghurt en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Laten sudderen
5

Voeg de kokosmelk, passata, suiker en de overige bouillon toe aan de sauteerpan met aubergine. Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur tot middelmatig en laat 8 - 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst en curry in diepe borden. Serveer de kruidenyoghurt erover en garneer met de cashewstukjes, overige koriander en het groene gedeelte van de lente-ui. Knijp de overige limoen naar smaak uit boven de curry.