Aziatisch geïnspireerde stoemp met spitskool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatisch geïnspireerde stoemp met spitskool

Aziatisch geïnspireerde stoemp met spitskool

met saus van ui en gekookt ei

Vandaag geen gewone stoemp, maar een stoemp met Aziatische draai! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Eieren
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2935 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten67.8 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels14.4 g
Eiwitten23.1 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de eieren 4 - 8 minuten mee in dezelfde pot (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Tip: Pas de kooktijd aan van de eieren afhankelijk van jouw voorkeur.

Kool bereiden
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de spitskool en de groene currykruiden 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg aan dezelfde pan 1 el boter per persoon toe en bak de ui 4 - 5 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes indikken.
Puree maken
3
  • Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de culinaire room tot een puree (zie Tip).
  • Meng de kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg de culinaire room lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.

Serveren
4
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Serveer de stoemp over de borden. Verdeel de saus eroverheen.
  • Serveer 1 ei per persoon naast de stoemp.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).

Tip: Voeg de gefrituurde uitjes pas vlak voor serveren toe zodat ze knapperig blijven.