Aziatische nasi met spinazie, basmatirijst mangochutney, spiegelei en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische nasi met spinazie, basmatirijst mangochutney, spiegelei en pinda’s

Aziatische nasi met spinazie, basmatirijst mangochutney, spiegelei en pinda’s

Avec du riz basmati, du chutney de mangue, un œuf au plat et des cacahuètes

Chutney komt oorspronkelijk uit India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mengsel van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. De mangochutney maakt dit gerecht lekker zoet.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Mosterd
Eieren
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2686 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Bakken
3

Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt.

Roerbakken
4

Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.