Chutney komt oorspronkelijk uit India. In India houden ze van kruidige specerijen en smaken. Een chutney is een mengsel van ingedikt fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. De mangochutney maakt dit gerecht lekker zoet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Maak in een kom een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt.
Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.