De aardappelpuree is vol van smaak door de melk die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Sjalot
2.5 gram
Verse bladpeterselie en tijm
½ stuk(s)
Paprika
3 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Aardappelen
1 snufje
Nootmuskaat
100 gram
Passata
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ takje(s)
Verse rozemarijn
15 gram
Geraspte belegen kaas
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
5 ml
[Plantaardige] melk
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de knoflook, paprikablokjes en sjalot toe aan de hapjespan van de gehaktballetjes en bak 1 - 2 minuten in het bakvet van de balletjes. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen.
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Snijd de bladpeterselie fijn.
Voeg de passata en 1/2 el bloem per persoon toe aan de hapjespan met knoflook, sjalot en paprika. Bak 3 - 4 minuten zonder deksel. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en tijm toe. Breng afgedekt aan de kook en voeg de gehaktballetjes weer toe. Kook 10 - 15 minuten zachtjes op laag vuur.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata en tomatenblokjes in dit gerecht worden ook meegerekend. Deze bevatten namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Stamp de aardappelen in de pan tot een gladde puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Roer de belegen kaas door de aardappelpuree.
Serveer de balletjes in tomatensaus met de aardappelpuree. Garneer met de bladpeterselie.