Balletjes in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus

met aardappelpuree, verse rozemarijn en tijm

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

2.5 gram

Verse bladpeterselie en tijm

½ stuk(s)

Paprika

3 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Aardappelen

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Passata

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ takje(s)

Verse rozemarijn

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3231 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers21 g
Vezels8.5 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

Balletjes bakken
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
2

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de knoflook, paprikablokjes en sjalot toe aan de hapjespan van de gehaktballetjes en bak 1 - 2 minuten in het bakvet van de balletjes. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen.

Snijden
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Snijd de bladpeterselie fijn.

Saus maken
4

Voeg de passata en 1/2 el bloem per persoon toe aan de hapjespan met knoflook, sjalot en paprika. Bak 3 - 4 minuten zonder deksel. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en tijm toe. Breng afgedekt aan de kook en voeg de gehaktballetjes weer toe. Kook 10 - 15 minuten zachtjes op laag vuur.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente bevat per portie? De passata en tomatenblokjes in dit gerecht worden ook meegerekend. Deze bevatten namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen in de pan tot een gladde puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Roer de belegen kaas door de aardappelpuree.

Serveren
6

Serveer de balletjes in tomatensaus met de aardappelpuree. Garneer met de bladpeterselie.