Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ bosje(s)
Lente-ui
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
¼ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
50 gram
Peultjes
1 el
Bruine basterdsuiker
1.75 el
Zonnebloemolie
10 gram
Bloem
1 tl
Suiker
1.5 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] mayonaise
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuif zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).
Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.
Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 el zonnebloemolie per persoon (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne sneetjes en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de sneetjes erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.
Tip: Houd je van pikant? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.
Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaassneetjes erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de sneetjes naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.
Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de suiker-sojasaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaassneetjes weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.
Vul de mini-tortilla's met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.