Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
3 stuk(s)
Bao broodje
(Bevat Tarwe)
15 gram
Zwarteknoflookmarinade
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
10 gram
Ponzu
(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)
5 gram
Gemberpuree
1 stuk(s)
Little gem
120 gram
Sticky buikspek
(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij)
2 tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
45 ml
Zonnebloemolie
½ el
Bloem
½ el
Suiker
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
2 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het buikspek in 3 sneetjes per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het buikspek 10 - 12 minuten. Voeg de suiker, zwarteknoflookmarinade, de hoisinsaus en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met een snuif zout. Meng goed en bak nog 1 minuut.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan op hoog vuur (zie Tip). Halveer de little gem en bak 2 - 3 minuten met de snijkant naar beneden.
Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.
Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan een kom. Voeg de bloem toe en meng goed door. Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 5 minuten, of tot de ui krokant is. Blijf regelmatig doorroeren.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de honing, knoflook, ponzusaus en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in staafjes die klein genoeg zijn om de bao-broodjes mee te beleggen. Snijd de pinda's fijn.
Maak de bao-broodjes voorzichtig open en besmeer met de gembermayo. Vul de bao-broodjes met het buikspek en de komkommer. Garneer met de pinda's. Besprenkel de little gem met de dressing en garneer met de gefrituurde uitjes.