Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

Bao-broodjes met sticky hoisinbuikspek en pinda's

met little gem met ponzudressing, gembermayo en gefrituurde uitjes

Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.

Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Pinda's
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Little gem

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

45 ml

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

½ el

Suiker

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6494 kJ
Energie (kcal)1552 kcal
Vetten105.3 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten115.4 g
waarvan suikers37.3 g
Vezels7.6 g
Eiwitten35.2 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grillpan of koekenpan
Kom
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Buikspek bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het buikspek in 3 sneetjes per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het buikspek 10 - 12 minuten. Voeg de suiker, zwarteknoflookmarinade, de hoisinsaus en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met een snuif zout. Meng goed en bak nog 1 minuut.

Little gem bereiden
2

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan op hoog vuur (zie Tip). Halveer de little gem en bak 2 - 3 minuten met de snijkant naar beneden.

Tip: Je kunt ook een grillpan gebruiken.

Ui bakken
3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan een kom. Voeg de bloem toe en meng goed door. Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 5 minuten, of tot de ui krokant is. Blijf regelmatig doorroeren.

Dressing maken
4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de honing, knoflook, ponzusaus en de overige wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Garnering maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in staafjes die klein genoeg zijn om de bao-broodjes mee te beleggen. Snijd de pinda's fijn.

Serveren
6

Maak de bao-broodjes voorzichtig open en besmeer met de gembermayo. Vul de bao-broodjes met het buikspek en de komkommer. Garneer met de pinda's. Besprenkel de little gem met de dressing en garneer met de gefrituurde uitjes.