Bao buns met garnalen in hoisinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met garnalen in hoisinsaus

Bao buns met garnalen in hoisinsaus

met koolsla en zwart sesamzaad

Speciaal ingredient in je box! Deze heerlijke gestoomde broodjes zijn van Chinese afkomst en staan bekend om hun luchtige, zachte en lichtzoete smaak.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

1 stuk(s)

Little gem

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

2 tl

Suiker

45 ml

Wittewijnazijn

100 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4124 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten112.3 g
waarvan suikers33.4 g
Vezels8.7 g
Eiwitten30.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan
Sieb
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de suiker, het water en de wittewijnazijn en een snuifje zout toe aan een steelpan. Breng aan de kook. Voeg de wortel-koolmix toe en laat het geheel 4 - 6 minuten sudderen. Laat daarna uitlekken in een vergiet en zet de ingelegde groenten in de koelkast zodat deze kunnen afkoelen.

Dressing maken
2

Meng in een saladekom de honing-gemberdressing met de helft van de mayonaise en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de garnalen met de bloem. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en garnalen 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de hoisinsaus toe en bak 1 minuut verder, tot alle garnalen bedekt zijn met hoisin.

Bao-broodjes bakken
4

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Snijd ondertussen de koriander grof.

Salade maken
5

Bewaar 3 little-gemblaadjes per persoon apart. Snijd de overige little gem grof. Voeg de grofgesneden little gem toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Snijd de bao-broodjes open en besmeer de binnenkant met de overige mayonaise. Leg er een little-gemblaadje in, zodat het een kommetje vormt voor de garnalen. Verdeel de garnalen en de ingelegde groenten over de broodjes. Garneer met de koriander en het zwarte sesamzaad. Serveer met de salade. Verdeel de overige ingelegde groenten en het sesamzaad over de salade.