Bao buns met sticky varkensbuik
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met sticky varkensbuik

Bao buns met sticky varkensbuik

met sugarsnaps en knapperige ingelegde groenten

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Gesneden spitskool

50 gram

Sugarsnaps

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Lente-ui

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

1.75 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3508 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten109.7 g
waarvan suikers36.3 g
Vezels6.2 g
Eiwitten39.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Large Frying Pan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, de wittewijnazijn en een snuif zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).

Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Voorbereiden
2

Rasp de gember fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Haal het varkensvlees uit de verpakking en voeg de saus toe aan een kom. Voeg de bruine suiker, sojasaus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed door (zie Tip).

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

Sugarsnaps bereiden
3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Snijd het varkensvlees in sneetjes. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het varkensvlees 10 - 12 minuten, of tot het gaar is.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Saus maken
5

Voeg de gember, het witte gedeelte van de lente-ui en de overige knoflook toe aan de pan van het varkensvlees. Bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de saus toe en roer regelmatig door tot de saus indikt en het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.