Bao buns met sticky varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met sticky varkenshaas

Bao buns met sticky varkenshaas

met sugarsnaps en knapperige ingelegde groenten

Speciaal ingredient in je box! Deze heerlijke gestoomde broodjes zijn van Chinese afkomst en staan bekend om hun luchtige, zachte en lichtzoete smaak.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Gesneden spitskool

50 gram

Sugarsnaps

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao broodje

(Bevat Tarwe)

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

1.75 el

Zonnebloemolie

10 gram

Bloem

1 tl

Suiker

30 ml

Water voor saus

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3649 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten116.6 g
waarvan suikers36.4 g
Vezels6.5 g
Eiwitten40.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Large Frying Pan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, de wittewijnazijn en een snuif zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).

Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Voorbereiden
2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne sneetjes en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de varkenshaas erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

Sugarsnaps bereiden
3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaas erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de sneetjes naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Saus maken
5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de suiker-sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.