Receptontwikkelaar Selma: "Couscous is tegenwoordig heel populair, maar bulgur is nog altijd wat minder bekend. Zelf ben ik groot fan: het heeft wat meer smaak en (vooral) textuur dan couscous. Daarnaast is het een bron van vezels, eiwitten, mineralen en vitamines!"
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
175 ml
Zoutarme runderbouillon
1.5 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] boter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de aubergine in schijfjes
van 1/2 cm dikte. Ris de rozemarijn van de takjes, gooi de takjes weg en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kom de olijfolie met de helft van de balsamicoazijn en 3/4 van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de kruidenolie.
Rooster de aubergine 12 minuten in de oven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de puntpaprika in reepjes. Verdeel de puntpaprika en ui over een tweede bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de overige kruidenolie en zet met de aubergine in de oven. Schep de aubergine om en plaats terug in de oven. Rooster alle ovengroenten 6 - 8 minuten.
Bereid ondertussen de bouillon. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot op middelhoog vuur. Bak de overige rozemarijn 1 minuut. Voeg de bulgur toe en meng zodat de bulgur bedekt is met de boter. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer regelmatig door. Haal de pot van het vuur en laat uitstomen.
Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Blus af met de overige balsamicoazijn en roer de honing erdoor. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng het bakvocht van de steak, de Siciliaanse kruiden, ui en puntpaprika door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes. Verdeel de bulgur over de borden en beleg met de geroosterde aubergine en de steak. Besprenkel met de saus en garneer met de overige peterselie.