Biefstukreepjes met rijst en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met sperziebonen en Thaise basilicum

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukreepjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paksoi

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

30 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2662 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten15.3 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels9 g
Eiwitten34.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de helft van de knoflook, de ketjap, de Koreaanse kruiden, 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
  • Snijd de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte apart.
Groenten bereiden
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en sperziebonen met de overige knoflook 1 minuut.
  • Voeg de het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het water, de sojasaus en de honing toe aan de sauteerpan (zie Tip). Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje en de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer sojasaus toevoegen.

Saus afmaken
3
  • Snijd ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum in reepjes.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes met marinade in 1 - 2 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
  • Voeg net voor serveren het groene gedeelte van de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe aan de pan en roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten en de biefstukreepjes erop.
  • Garneer met het overige Thaise basilicum.

Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, quinoa, broccoli en zonnebloempitten zijn rijk aan foliumzuur.