Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van tevoren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Biefstukreepjes
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Wortel
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng in een kom de biefstukreepjes met de woksaus en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik.
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel. Snijd de prei in ringen en de puntpaprika in repen. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de puntpaprika en prei toe en bak 5 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 1 minuut.
Kook de noedels 3 - 4 minuten. Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels en groenten over diepe borden. Leg de biefstukreepjes erbovenop. Giet het eventuele bakvet uit de pan over de noedels en garneer met de gomasio.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.