Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

met zelfgeraspte nootmuskaat

Bloemkool wordt vaak geassocieerd met de winter, maar de Hollandse bloemkool smaakt ook heerlijk in de zomer. Bij deze maaltijdsoep serveer je volkoren uienkruier. Dit is een zacht broodje met kaas en ui, speciaal door onze bakker voor jou gemaakt. De volkoren variant bevat relatief veel voedingsvezels.

Allergenen:
Eieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

100 gram

Aardappelen

150 gram

Bloemkool

½

Courgette

3 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

¼

Nootmuskaat

1

Volkoren uienkruier

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

1 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2741 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Rasp
Deksel
Pan
Koekenpan
Staafmixer
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Schaaf de courgette in linten.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne linten. Knip of snijd de bieslook fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Voeg de nootmuskaat toe
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool, helft van de courgette en de nootmuskaat toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de overige courgette 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 - 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Bak de volkoren uienkruier 8 minuten in de oven.

Pureer de soep met de staafmixer.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de gebakken courgette en de helft van de crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en bieslook en serveer met de volkoren uienkruier. Snijd het ei doormidden en leg in het midden van de soep.