Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Aardappelen
¼ stuk(s)
Ui
1.48 stuk(s)
Ei
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
15 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Mayonaise
1 stuk(s)
Paprika
20 gram
Mesclun
1 stuk(s)
Wortelbroodje
1 el
[Plantaardige] melk
1.5 tl
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
2 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Kluts een half ei per persoon in een kom (zie Tip). Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.
Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de paprika in smalle reepjes. Meng de paprika en de mesclun met de dressing. Houd een beetje mesclun apart voor op het broodje.
Maak van de boekoeloekoemix één bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze met een spatel plat. Bak de boekoeloekoeburgers 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. Meng de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd in een kleine kom (zie Tip).
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie–inname? Vervang dan een deel of alle mayonaise door kwark of yoghurt.
Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden mesclun. Leg de Boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de salade en de aardappelen naast het broodje.
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.