.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Aardappelblokjes
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
100 gram
Italiaanse groentemix met champignons
4 stuk(s)
Ei
½ stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
20 gram
Rucola en veldsla
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 - 8 minuten. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. Hak de krulpeterselie en bieslook grof.
Tip: Kook je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjes- of koekenpannen.
Voeg de rode paprika en de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 - 7 minuten. Schep af en toe om.Kluts ondertussen de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Ei is een van de weinige producten bomvol vitamine D. Deze vitamine is essentieel voor de opname van calcium. Daarbovenop is ei reik aan vitamine A, B12 en selenium.
Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.Voeg het eimengsel toe aan de pan met groente en laat 4 - 5 minuten afgedekt stollen.Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.
Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.
Tip: Dit gerecht bevat veel groente en daardoor meer vitamine C dan de ADH. De groente leveren je, in combinatie met de kaas, ook nog eens ruim een kwart van de aanbeveling voor calcium.