Boerenworst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Voorgegaarde gesneden aardappelpartjes

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

¼ stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3601 kJ
Vetten59.6 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten48.5 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels13.4 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de aardappelen in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Boerenworst bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Dille-mayonaise maken
3
  • Verwarm de pan met ui opnieuw.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise (zie Tip).
  • Voeg per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dille-mayonaise erbij.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.