Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelpartjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

15 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)766 kcal
Energie (kJ)3204 kJ
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels13.3 g
Eiwitten25.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Ui snijden
3

Meng de komkommer, appel, witte kool en wortel met de dressing en schep goed om. Snijd de ui in halve ringen.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Curryworst garneren
5

Snijd de boerenworst door de lengte open. Leg de uienringen erop en garneer met de currysaus.

Serveren
6

Serveer de worst met currysaus met de aardappelpartjes en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.