In dit recept gebruik je de microgolfoven om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een microgolfbestendige kom of bord nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de microgolfoven. Controleer wel even of deze echt microgolfbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de microgolfoven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
225 gram
Zoete aardappel
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Broccoli
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
1.5 tl
Paprikapoeder
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
50 ml
Water voor saus
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de zoete aardappel en snijd in wedges.
Voeg de zoete aardappel toe aan een microgolfbestendige kom (zie Tip). Voeg de helft van de boter en 1 el water per persoon toe. Dek de kom af met vershoudfolie en prik er een paar gaatjes in. Verwarm 4 - 5 minuten in de microgolgoven op de hoogste stand, of tot de zoete aardappel zacht is. Bewaar apart.
Tip: Geen microgolgoven? Je kunt de zoete aardappel ook in de oven bereiden. Meng de zoete aardappel met het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt. Schep halverwege om.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verwijder voorzichtig het vershoudfolie van de kom met zoete aardappel. Giet eventueel vocht af. Meng met het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel de zoete aardappel naast de broccoli op de bakplaat. Rooster de broccoli en zoete aardappel 5 - 7 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en ui toe. Dek de pan af en bak 5 - 6 minuten verder. Voeg de uienchutney en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de gehaktballetjes over de borden. Schep de saus van ui eroverheen. Serveer met de zoete-aardappelwedges en de broccoli met kaas. Garneer de broccoli met de gomasio. Serveer met mayonaise naar smaak.