Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus

Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus

met sperziebonen, wortel en jasmijnrijst

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat 'manis' zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Gesneden ui

75 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Gesneden sperziebonen en wortelblokjes

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden

60 gram

Pindasaus

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3480 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.2 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, sperziebonen, wortel en 1 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal per persoon toe, of kies naar smaak voor meer of minder sambal. Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, voor de gezondheid van je huid, haar en nagels en voor een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Gehaktballetjes bakken
3
  • Halveer ondertussen de rundergehaktballen.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verwarm de satésaus in een steelpan op laag vuur. Roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast.
  • Schep de rundergehaktballetjes en saus erbovenop.