Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes

Bulgur op z'n Italiaans met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus

Haal de zon terug in huis met dit gerecht! De kipgehaktballetjes zijn al Italiaans gekruid en aan de bulgur voeg je zelf een Siciliaanse kruidenmix toe.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2618 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels16.4 g
Eiwitten33.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pot en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette, champignons en tomaat in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg vervolgens de courgette, tomaat, ui en knoflook toe en bak 8 - 9 minuten.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballetjes in de pan en halveer ze met een spatel. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de bulgur en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer als laatste de geroosterde-paprikasaus door de bulgur en groenten.
  • Verdeel de gebakken bulgur over diepe borden.
  • Leg de gehaktballetjes op de bulgur.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.