Bowl met kippendij, aubergine en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met kippendij, aubergine en labne

Bowl met kippendij, aubergine en labne

met parelcouscous en mini-romatomaten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2863 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers15 g
Vezels12 g
Eiwitten31.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.

Aubergine en wortel roosteren
2

Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven.

Parelcouscous koken
3

Zet de parelcouscous onder water in een pot met deksel. Voeg het bouillonblokje toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet af indien nodig. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tomaat en ui roosteren
4

Meng in dezelfde kom de ui en tomaten met de overige Afrikaanse kruidenmix en 1/4 el olijfolie per persoon. Voeg de ui en tomaat toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee.

Kip bakken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.

Serveren
6

Verdeel de couscous over diepe borden. Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous. Garneer met de labne.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?