Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

met frisse komkommersalade, geitenkaas en amandelen

Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

¾ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten45.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels12.3 g
Eiwitten37.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Bietjes roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de biet en halveer (zie Tip). Snijd vervolgens in partjes van 1 - 2 cm dik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de bietenpartjes met de helft van de knoflook en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 
  • Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Let op: de biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat schillen.

Bulgur koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pot voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje (zie voorraadkast voor hoeveelheden) boven de pot en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg de ui, kip, oregano, de overige knoflook toe aan een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng goed met elkaar en rooster 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Salade maken
3
  • Snijd de muntblaadjes en de verse peterselieblaadjes fijn.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing, peper en zout. Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing.
  • Hak de amandelen grof.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur, biet en komkommer over diepe borden.
  • Snijd de kipfilet in schijfjes en leg de kip en ui bovenop de bulgur.
  • Garneer met de amandelen en geitenkaas. 
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.