Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Gezouten pinda's
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
1 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
75 gram
Brede rijstnoedels
120 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Wortel
5 gram
Verse koriander en munt
25 gram
Sojascheuten
½ el
Suiker
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Hak de pinda's grof. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pinda's tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde koekenpan als de pinda's op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de limoen in 8 partjes. Maak in een kom een dressing van per persoon: 10 ml vissaus, 1/2 el suiker, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1 el water en het sap van 1 limoenpartje. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en de rode peper toe aan de dressing.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water (zie Tip).
Tip: Meng eventueel 1/4 el zonnebloemolie door de noedels als ze gaan plakken.
Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse munt en koriander en snijd grof.
Tip: De wortel blijft in dit gerecht rauw. Liever geen rauwe wortel? Bak de linten dan nog even in de koekenpan van de kip.
Verdeel de noedels over kommen of diepe borden. Leg de kippendij, komkommer, wortel en taugé naast elkaar op de noedels. Garneer met de verse kruiden, de pinda's en 1 limoenpartje per persoon. Serveer de dressing apart zodat iedereen deze zelf naar smaak kan toevoegen.