Noedelbowl met pangasiusfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelbowl met pangasiusfilet

Noedelbowl met pangasiusfilet

met courgette, wortel en gomasio

.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2928 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten102.3 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels7.4 g
Eiwitten13.9 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in dunne schijfjes.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de groenten en de Koreaanse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten al roerend.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Voorbereiden
2
  • Breng water met 1/2 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de noedels.
  • Kook de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar.
  • Giet de noedels af in een vergiet wanneer ze gaar zijn en spoel goed met koud water. Voeg opnieuw toe aan de pan en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer de kant zonder vel in met 1 tl Javaanse wokpasta en besprenkel met gomasio (de overige gomasio kun je als garnering gebruiken bij het serveren).
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en bak al roerend nog 1 - 2 minuten.
  • Meng ondertussen de overige Javaanse wokpasta met de sojasaus, ketjap, honing en wittewijnazijn (zie Tip). Haal de pan van het vuur en meng de saus erdoor.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erop en garneer eventueel met de overige gomasio.