Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
20 gram
Labne
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Rode kerstomaten
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Kipfiletreepjes met grillkruiden
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd in dunne halve plakken. Snijd de aubergine in dunne halve plakken. Snijd de ui in halve ringen.
Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven.
Zet de parelcouscous onder water in een pan met deksel. Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig het overige water af. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in dezelfde kom de ui en cherrytomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 5 -7 minuten, of tot de kip gaar is.
Verdeel de couscous over diepe borden. Serveer de gegrilde groenten en de kipfiletreepjes over de couscous. Garneer met de labne.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?