Speciaal ingrediënt in je box! Deze dijreepjes komen van de oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Rode kerstomaten
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Kippendijreepjes met mediterrane kruiden
¾ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven.
Zet de parelcouscous onder water in een pot met deksel. Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in dezelfde kom de ui en kerstomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.
Verdeel de couscous over diepe borden. Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous. Garneer met de labne.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?