Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
125 ml
Kokosmelk
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Koolvis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Tip 1: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.
Tip 2: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!