Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander

Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander

Avec du riz, du citron vert et de la coriandre fraîche

Een stoof is makkelijk te maken. De smaken komen door een zachte garing goed naar voren en worden met elkaar verweven. Zo proef je in één hap de kokos en paprika, maar ook de currykruiden en limoen. Je kunt de overige limoenpartjes natuurlijk ook in je waterglas doen.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

50 ml

Kokosmelk

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

3 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Rasp

Instructies

Paprika klein snijden
1

Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk los.

Stoven
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en currykruiden 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Koolvis snijden
4

Snijd ondertussen de koolvisfilet in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet na 3 - 4 minuten op de groenten in de wok of hapjespan en laat afgedekt meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Limoen uitpersen
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Boen of was de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Snijd de limoen daarna in parten ter garnering.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon en naar smaak limoensap toe aan de rijst. Verdeel de rijst met de visstoof over de borden, garneer met de koriander en de limoenpartjes.