Kabeljauwfilet in saliebotersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet in saliebotersaus

Kabeljauwfilet in saliebotersaus

met curry-patatjes, courgette en wortel

Je geeft dit gerecht een extra lekkere smaak met zelfgemaakte salieboter! Dit maak je door zachte boter te combineren met verse salie en knoflook.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2505 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten48.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels12.7 g
Eiwitten27.1 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges.
  • Meng in een grote kom de aardappelwedges met een scheutje olijfolie en het currypoeder. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de aardappelwedges over één kant van een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Groenten roosteren
2
  • Snijd de wortel en courgette in dunne staafjes. Voeg toe aan een kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de helft van de knoflook toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven.
Salieboter maken
3
  • Snijd ondertussen de salie fijn.
  • Meng in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork.
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.
  • Verhit de helft van de salieboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.
Serveren
4
  • Breng de kabeljauwfilet op smaak met peper en zout. Voeg de overige salieboter toe en bak 1 minuut verder. 
  • Serveer de vis met de patatjes en geroosterde groenten.
  • Besprenkel met de overige salieboter.